Оксана Бучко

У команді «За майбутнє» є спеціалісти із досвідом роботи за кордоном

120106473_166219068444385_4454941012525725031_o

Величезний досвід праці не лише на землях Тернопільщини, а й навіть за кордоном, мають представники команди «Тернопільщина За майбутнє». Кандидатка у депутати обласної ради Уляна Хом’як фахівець із земельно-соціальних питань у ТОВ «Агрофірма «Медобори» – працювала в Англіії та Іспанії.

Сім фактів з її життя можна дізнатись у групі «Тернопільщина За мабутнє»:

  1. Народилася у селі Кам’янки Підволочиського району. У цьому селі ходила до школи, закінчила її із золотою медаллю. Закінчила Кам’янець-Подільський національний педагогічний інститут ім. Огієнка за спеціальністю «Історія і право».
  2. Свою дипломну роботу  в інституті писала про життя та боротьбу Степана Бандери. Тоді, у 1994 році, як пригадує пані Уляна, це було сміливо і несподівано, а ще нелегко, зважаючи на мінімальну кількість джерел, звідки можна було черпати інформацію.
  3. Кілька років була на заробітках в Англії.  Там працювала на різних роботах, у тому числі менеджером у магазині органічної їжі, самотужки вивчила мову.

– Подавала своє резюме у різні заклади і вступила до швейцарського університету готельного бізнесу, – розповідає кандидатка. – По закінченню навчання мене прийняли на практику в готель «Ritz» в Мадриді – один з найвідоміших готелів у світі, де зупиняються президенти та королі, зірки кіно. Це був колосальний досвід!

  1. Після повернення в Україну пані Уляна продовжує справу свого уже, на жаль, покійного батька Луки Антонюка, який свого часу очолював  господарство «Медобори».
  2. Упродовж останніх чотирьох років Уляна Луківна працює старшим фахівцем із земельно-соціальних питань у ТОВ «Агрофірма «Медобори».

– Наше підприємство є дуже соціально відповідальним, – розповідає Уляна Хом’як. – Дбає про добробут місцевих селян, чимало коштів вкладає у розвиток сільських громад. Ми виділяємо 200 гривень з гектара на соцпакет для жителів сіл, в яких є наші господарства. Проблемами кожного села опікується окремий менеджер.  Для пайовиків у нас передбачена не просто одноразова фінансова допомога, а розроблена ціла система підтримки: виплачуємо 3 тис. грн при народженні дитини, на поховання пайовика виділяємо 2 тис. грн. Допомагаємо учасникам АТО, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям.  

  1. Займається організацією активного та цікавого дозвілля для односельців та мешканців сусідніх сіл: кілька років поспіль влаштовує у рідних Кам’янках і сусідніх Хмелиськах «Свято Коляди» та Дні Села із залученням фольклорних колективів.
  2. Виховує двох донечок – 10-річну Антоніну та 6-річну Ангеліну.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео