У Кременці на місці стихійного ринку збудують площу з фонтанами та пам’ятником Борцям за Волю України (фото)

площа1

Доки майже 5 млн грн чекають на рахунку, Кременецька міська рада змушена розглядати петицію щодо внесення змін у проект будівництва «Благоустрій площі «Майдан Волі». Декого з представників громадськості обурює той факт, що для реалізації проекту потрібно викорчувати 11 дерев. Проте, натомість на площі, окрім газонів і клумб, висадять 15 молодих катальп та тюльпанових дерев. Також там постане пам’ятник Борцям за Волю України, кошти на який збирали усім містом. Нині на місці майбутнього осередку громадського життя – стихійний ринок.

площа
площа

- Згідно з технічним оглядом і оцінкою стану об’єкта, загальний технічний стан території площі – незадовільний. Таку ситуацію можна змінити найближчим часом, оголосивши тендер на виконання робіт та розпочавши реконструкцію. Зокрема робочим проектом передбачена реконструкція площі із заміною покриття з бетонних плит, влаштування покриття ФЕМ, озелененням, влаштуванням лав, сміттєвих урн, влаштуванням підпірних стінок, постаменту під пам’ятник Борцям за Волю України та зовнішнього освітлення. Також за проектом на площі спорудять пішохідний світло-динамічний фонтан, – повідомляють у Кременецькій міській раді.

На вчорашньому засіданні виконавчого комітету розглянули петицію, що була зареєстрована на сайті Кременецької міської ради та зібрала 251 голос, 30 з котрих кременчани згодом відкликали. Пояснювали це тим, що не розібралися в ситуації та отримали недостовірну інформацію щодо будівництва площі. Дехто із громадян, що підписали петицію, узагалі не є мешканцями міста, а живуть та приписані у навколишніх селах.

- Відтак, розглянувши звернення щодо внесення змін у проект будівництва «Благоустрій площі «Майдан Волі» з метою залишення зелених насаджень, виконавчий комітет Кременецької міської ради прийняв рішення: відмовити в задоволенні звернення, – пояснюють у міській раді.

Також там зазначають, що тендерна процедура триватиме до двох місяців. Кошти виділені на реконструкцію Кабміном із держбюджету, а це 4,8 млн грн із 7,8 млн грн необхідних на реалізацію проекту, треба освоїти до кінця поточного року. Інакше Кременець може залишитися без площі та без грошей.

Фото Кременецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео