Орест Сарматський

У Києві відбудеться І-ий спеціалізований аграрний форум (Агро-новини)

winter

У лютому великий бізнес-сезон відкриє надзвичайний проект, а саме І-ий спеціалізований аграрний форум - SMART AGRO BUSINESS FORUM, який відбудеться 28 лютого цього року за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 1, конференц-зал технопарку UNIT.City - UNIT.Core.

SMART AGRO BUSINESS FORUM – це професійний майданчик для розвитку АПК, який об’єднає понад 200 керівників агрохолдингів, фермерських господарств, інвесторів, стартаперів та виробників технологій і постачальників послуг. Спікери форуму презентують не тільки інструменти, завдяки яким Вони успішно керують своєю компанією, але й поділяться історією створення своєї компанії і чому саме Агро-сфера цікава для бізнесу та інвестицій. Отож, якщо ви хочете дізнатися від провідних фахівців

про ефективні стратегії ведення бізнесу для успішного розвитку агро-підприємства, про практичні приклади відкриття і ведення аграрного бізнесу - проектне фінансування, цінову політику, просування продукції, найсучасніші інновації: вертикальне вирощування (city farming), розумне зеемлеробство, дрони, gps-навігацію, CRM, хмарні технології та інше -  тоді SMART AGRO BUSINESS FORUM саме для Вас! Не втрачайте свій шанс!

agroforum
agroforum

Тематичні напрямки форуму:

• Український АПК-2018: прогнози і перспективи майбутнього, • Що чекає зерновий ринок: прогнози нового сезону. • Розвиток рослинництва і тваринництва в нових економічних умовах. • Аграрна техніка: інновації та новинки. • Стратегія лідерів: досвід і стратегії розвитку передових агрохолдингів та компаній України. • Інвестиції у вітчизняний АПК: як залучити інвесторів, і куди вигідно вкладати гроші сьогодні. • HR в Агро. • Агро-страхування. • Агро-IT: інструменти та технології.

Зміцнення гривні штовхнуло вниз закупівельні ціни на зерно та олійні

Ціни на пшеницю, кукурудзу, ріпак та сою зазнали зниження на ринку України за минулий тиждень.

Про це свідчать дані, опубліковані «Аграрним союзом України».

092
092

Так, на умовах поставки EXW-елеватор продовольча та фуражна пшениця втратила в середньому 50-100 грн/т, на СРТ-порт ціни просіли на 50 грн/т на продовольчу та 50-100 грн/т на фуражну, експортний ринок зберіг зростаючу тенденцію і на умовах FOB (порти Чорного моря) пшениця 2-го класу змін не зазнала, 3-й клас та фураж — +1$/т. Як зазначають експерти, основним фактором тиску на ціни стало укріплення національної валюти відносно долару. Також відмічається поступове збільшення пропозицій, що також стримує ріст цін. Попит наразі присутній, але й високої конкуренції на ринку не відмічається.

Smart-технології стануть ближчими до українських аграріїв

Компанії ALFA Smart Agro та Klever Systems, котрі є розробниками інноваційних рішень для сільгоспвиробників, підписали меморандум про співпрацю.

Компанії офіційно об'єднали зусилля у просуванні «розумних» технологій, які підвищують ефективність вирощування сільськогосподарських культур, а також покращують економічні показники господарств, говориться у повідомленні ALFA Smart Agro.

093
093

«Співпраця охопить багато напрямків. Зокрема, ресурси нашої компанії дозволяють проводити унікальні наукові дослідження щодо ефективності використання smart-технологій в агробізнесі. Окрім того, ALFA Smart Agro та Klever Systems домовилися про реалізацію партнерських проектів, у тому числі освітніх, метою яких є популяризація «розумних» рішень. На прикладі інноваційних продуктів ALFA Smart Agro ми бачимо, як smart-технології підвищують ефективність рослинництва. Інновації — на 100% наш формат роботи. І ми прагнемо, щоб наш досвід, наші ідеї та напрацювання допомогли агровиробникам значно збільшити власну продуктивність», — зазначає голова наглядової ради ALFA Smart Agro Борис Тодоров.

Вибір читачів за тиждень

Відео