У Ланівцях прокоментували скандальну ситуацію з ремонтом шкільного спортзалу (документи)

86297087_465507060994825_5518243070744723456_n

Відділ освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Лановецької міської ради дав пояснення щодо скандальної ситуації, що склалася з ремонтом шкільного спортзалу. Доручення начальнику відділу освіти оприлюднити усі матеріали дав міський голова Роман Казновецький після того, як до теми взялися журналісти і надали їй розголосу.

Зокрема, документи підтверджують, що в договорі дійсно йдеться лише про заміну підлоги, які обійдеться у майже 1,5 млн грн.

- 27 вересня 2019 року між відділом освіти та ТОВ «ІНТЕНСБУД» укладено Договір підряду № 604. Предметом договору є здійснення «Капітального ремонту спортивного залу (заміна підлоги) Лановецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Юрія Коваля вул. Шкільна, 5 м. Ланівці, Лановецького району, Тернопільської області». Сума Договору становить 1 411 860,00 гривень. З них коштом державної субвенції – 1 037 000,00 гривень, із бюджету громади – 374 860, 00 гривень, – йдеться у поясненні.

Також підтверджують те, що для забезпечення належної якості виконання робіт, між відділом освіти та управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації уклали договір на проведення технічного нагляду із капітального ремонту спортзалу (заміна підлоги), згідно якого виконавець (управління капітального будівництва Тернопільської ОДА) зобов’язаний здійснювати контроль за якістю та обсягом виконаних будівельно-монтажних робіт. Проте, як з’ясували раніше журналісти – фактично нагляду ніхто не здійснював.

У зв’язку з обставинами, що склалися навколо ремонту спортзалу, наразі роботи щодо заміни підлоги призупинили до усунення недоліків.

- Відділ освіти звернувся до ТзОВ «ІНТЕНСБУД» з вимогою у терміновому порядку здійснити демонтаж балок та заміни їх на такі, які відповідають всім нормам та стандартам власним коштом, замінити дошки на нові, із проведенням заміру їх вологості спеціальними засобами та провести заходи, спрямовані на визначення санітарного стану закладу освіти (додається), – зазначають у відділі освіти. Документи можна знайти тут.

Фото відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Лановецької міської ради та Оксани Фарини

Вибір читачів за тиждень

Відео