У Ланівцях звільненого директора школи підтримало все місто (фото, відео)

директор ланівці

Після того, як під будівлею Ланівецької райдержадміністрації на підтримку звільненого директора ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Юрія Коваля Олега Онищука зібралися близько сотні людей, відділ освіти міської ради пояснив причини.

Зокрема, у заяві зазначають, що підстави для звільнення були давно та остаточне рішення прийняли після того, як 30 січня виявили порушення у процесі опалення школи.

- 30 січня виявлено факт здійснення опалення приміщення, яке не входить в комплекс споруд школи, яке не використовувалося для навчальних потреб та не перебуває в комунальній власності міської ради. Виходячи з вищенаведеного, прийнято рішення про звільнення з посади директора школи за систематичне невиконання посадових обов’язків, – пояснили у відділі освіти Ланівецької міської ради.

 

Також там повідомляють, що неодноразово отримували скарги від педагогів та батьків щодо якості освітнього процесу, санітарно-гігієнічних умов, організації харчування дітей та ін.

директор ланівці1
директор ланівці1

Проте, чимало ланівчан стали на захист звільненого директора. У коментарях різним ЗМІ та у соцмережах люди переконують, що рішення про звільнення було безпідставним. На боці Олега Онищука також голова Ланівецької районної ради Руслана Кушнір.

директор ланівці2
директор ланівці2

Міський голова Ланівець Роман Казновецький каже, що директора звільнили на підставі доган за невиконання службових обов’язків. Проте, переконує, що готові залишити його на посаді вчителя у тій же школі.

директор ланівці3
директор ланівці3

Про підтримку Олега Онищука заявляють і в школі. Заступник директора із навчально-виховної роботи Оксана Сосна розповіла, що батьки 755-ти учнів, котрі навчаються у школі, працівники навчального закладу обурені таким рішенням міської влади.

Свою підтримку звільненому керівнику висловила й  районна профспілка працівників освіти.

- Звичайно, я, як голова районної організації профспілки працівників освіти, дотримую його і якщо він виявить бажання оскаржувати це звільнення у суді – то ми будемо йому у цьому допомагати, – зазначила голова районної організації Богдана Вознюк в інтерв’ю «UA: Тернопіль». 

Тож ставити крапку у цій скандальній історії ще рано.

[embed]https://www.facebook.com/ua.ternopil/videos/398148704277739/[/embed]

Фото, відео «UA: Тернопіль»

Вибір читачів за тиждень

Відео