Олеся Поліщук

У лісівництві на Тернопільщині прокоментували фейки від місцевих «антикорупціонерів»

unnamed-720x480

Начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко прокоментував інформацію, розміщену на порталі «СТОПКОР» та інші дописи, які стосуються діяльності його відомства.

Як повідомляє пресслужба на сайті управління, 17 грудня 2020 року портал «СТОПКОР» розмістив, на думку лісників, замовну та тенденційну інформацію з перекрученими фактами, які стосуються ДП «Бучацький лісгосп».

На порталі «антикорупціонерів» йдеться про те, що на складі ДП «Бучацький лісгосп» нібито догниває цінна деревина, яку тут зберігають з 2017 року в рамках кримінального провадження. Йдеться про 56 цінних дубів, які, нібито, незаконно вирубані та вилучені працівниками Бучацького відділення Теребовлянського відділу поліції. І тут же розміщують копію листа Бучацького відділення поліції № 6441/103-02/2019 від 01.07.2019 року до директора ДП «Бучацький лісгосп» з проханням прийняти на зберігання 56 зрізів дерев дуба довжиною 2,5-3,0 м. В листі сказано, що продукція вилучена у лісі 01.07.2019 р. біля с. Жизномир.

- У цій же статті портал безпідставно стверджує, що дерева були незаконно вирубані з лісу, який підпорядкований держпідприємству. Насправді, кримінальне провадження № 12017210060000353 від 25.08.2017 р. стосується незаконної рубки дерев, яку здійснили невідомі особи в урочищі «Малинки» на території Золотопотіцької селищної ради, яке відноситься до лісів колишнього сільськогосподарського підприємства. Вони не перебувають в користуванні ДП «Бучацький лісгосп», – повідомляє пресслужба ТОУЛМГ. Разом із цим, 56 відрізків деревини дуба виявили та вилучили на місці незаконної рубки також в лісі колишнього сільськогосподарського підприємства, який не перебуває в користуванні ДП «Бучацький лісгосп», але цього разу на території Жизномирської сільської ради.

Разом з тим, Олег Яремко звертає увагу на те, що ця лісопродукція зберігається на складі «Бучацький лісгосп» не за бажанням державного підприємства, а за відповідною ухвалою суду. Крім того, підприємство не є її власником. Через це немає права здійснювати будь-які дії, крім зберігання.

Також начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства прокоментував звинувачувальний допис в соціальних мережах Михайла Іваненка, після візиту 16 грудня знімальної групи «СТОПКОРу» в ДП «Бучацький лісгосп» та головний офіс відомства.

- ГО «Стопкор» навідувався до Вас пане Яремко, щоб поставити запитання та побачити оригінали накладних, у якій кількості все ж таки зберігається деревини арештована за кримінальним провадженням №42018211180000009, але Ви втекли, - написав у себе на фейсбуці Михайло Іваненко. - Вас було попереджено з Бучача про приїзд «СТОПКОРУ». Прошу Вас більше не тікати з робочого місця та надати відповіді про Вашу діяльність та діяльність Ваших підлеглих найближчим часом (правопис та пунктуація – автора допису).

Олег Яремко вважає, що без жодних фактів та доказів його відомство та його особисто обливають брудом замовники таких дій «антикорупціонерів», які, забувши про честь та гідність, рвуться до влади.

- Пане Іваненко, якщо Ви рахуєте, що ці кримінальні справи не такі, зверніться в правоохоронні органи, Вам все розтлумачать, якщо Ви цього не розумієте, - написав Олег Яремко у пості-відповіді своєму заочному опонентові.

Головний лісівник області акцентує на тому, що левова частка матеріалів, за якими відкриті кримінальні справи, подані самими лісівниками чи охороною, які спільно з працівниками Нацполіції в Тернопільській області роблять регулярні рейди. І робота цих рейдових груп багатьом не подобається, в тому числі й «чорним» лісорубам. Вони не хочуть із цим змиритися, тому замовляють «СТОПКОР» і, прикриваються народом демонструють, які вони великі «Борці Лісу», - пише Олег Яремко.

За його словами, групі проєкту «СТОПКОР», яка вранці без жодних попереджень приїхала в ДП «Бучацький лісгосп», надали всі документи. Потім без жодних попереджень вони приїхали в обласне управління і, не дивлячись, що всюди вивіски про карантин, почали ломитися в приміщення.

- Моє робоче місце там, де знаходиться кожне лісогосподарське підприємство. Я не кабінетний чиновник і ні від кого ніколи не тікав. Якщо «СТОПКОР» хотів зустрічі, я б прийняв у прийомні дні, якщо б хотів зустрічі - я б прийняв зі спільним погодженням у будь-який день, - пояснив начальник ТОУЛМГ.

Тому він вважає інформацію порталу «СТОПКОР» фейковою та замовною.

«По боротьбі з незаконними рубками Тернопільське обласне управління в десятці кращих лісової України, всі підприємства прибуткові, посадка лісу на зрубах 100 відсоткова. За посадкою нових лісів Тернопільщина друга в Україні. Реалізація лісу (деревини) - 100 відсоткова на аукціонах. Заготівля деревини погоджена з Міністерством довкілля і Тернопільською ОДА», - резюмував у своєму пості Олег Яремко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео