Олена Чепіль

У магазинах мобільних операторів у Тернополі черги і ажіотаж (фото)

Абоненти «Київстару» нарікають, що від ранку не можуть нікому ні зателефонувати, ні написати. Відтак масово переходять на послуги інших операторів

Десятки людей, охочих придбати стартові пакети інших операторів, можна побачити упродовж 12 грудня у магазинах Vodafone та lifecell у Тернополі. Така ситуація виникла через хакерську атаку  та збій роботи у мережі “Київстар”. 

Наразі користувачам “Київстару” недоступні послуги мобільного зв’язку та інтернету. Тому люди масово підключаються до інших операторів. Тернополянин Ярослав Вавринець займається логістикою й каже, що без зв’язку працювати неможливо, тому підключатиме послуги Vodafone.

Всі мої працівники були на “Київстарі”. У нашій сфері діяльності дуже важливо бути на зв’язку. Люди не можуть ні зв'язатися з клієнтами та навіть не знають, куди їхати. Придбав кілька карточок Vodafone собі та працівникам, - каже чоловік.

Тернополяни також активно підходять й до продавців-консультантів Vodafone, що пропонують послуги компанії на вулицях міста. 

Сьогодні у мене вже кілька десятків абонентів придбали стартові пакети Vodafone. Проте через велику кількість охочих підключити наш пакет, система також частково перевантажена, тому можливі збої, - розповідає консультант стартових пакетів мобільного зв’язку компанії Vodafone Петро. 

Чималі черги за стартовими пакетами й у магазині компанії lifecell у Тернополі. 

З 8 ранку не можу нікому ні написати, ні подзвонити. Зв'язок не працює, інтернету немає. День просто вилетів через цю хакерську атаку. У період блекауту можна було бодай переключитись на іншого оператора, а сьогодні така операція є неможливою. Тому я прийшла. аби придбати пакет послуг від lifecell, - розповідає тернополянка Ірина.   

У тернополянки Яни мобільний пакет “Київстар” і домашній інтернет. Відтак вона опинилася без зв’язку. 

Сьогодні прийшла запитала в їхньому магазині про проблему, то ніхто не знає коли буде зв'язок. А без телефону, повністю ізолювавшись від світу, неможливо. Тому хочеш чи не хочеш, але вибору немає, доводиться обирати іншого оператора, - каже вона. 

Акційний стартовий пакет Vodafone коштує 125 гривень за 4 тижні. lifecell пропонує пакети від 100 до 250 гривень за 4 тижні. 

Люди також звертаються в магазини “Київстару”. Консультанти двох магазинів цієї мережі повідомили журналістці Терену, що від початку дня до них приходять сотні людей, аби отримати хоч якусь інформацію про збій. 

За сьогодні до нас звернулося понад 200 людей. Зазвичай запитують про те, що сталося з мобільним зв'язком. Всім пояснюємо про хакерську атаку. Поки це питання вирішується, ми мусимо зачекати, - каже консультант у магазині “Київстар” Олексій. 

Нагадаємо, зранку 12 грудня стався масштабний збій у мережі “Київстар”. Проблему ще вирішують, тим часом мільйони абонентів залишаються без мобільного зв’язку та інтернету. Про масовану DDoS-атаку, яку вже вдалося відбити, заявив Monobank. Про перебої в роботі банкоматів і терміналів також повідомляє ПриватБанк і Ощадбанк. 

Читайте також: «Київстар» масово атакували хакери: як оператор вирішує проблему.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео