Віра Олександрович

У медзакладах Тернополя матимуть достатньо ресурсів, щоб допомогти всім (фото)

Депутати внесли зміни до комплексної Програми «Здоров’я громади» на 2022-2024 рр. Кошти були необхідні на нагальні потреби.

Нагадаємо, у 13-й сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 4 березня, депутати через воєнний стан були із Ситуаційною кімнатою на відео-зв’язку. Загалом політики одностайно ухвалили 14 пунктів порядку денного. Зокрема, у місті ухвалили звернення до білоруських міст-побратимів.

Проєкт рішення про Програму «Здоров’я громади» подав начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак. «За» проголосували 39 обранців тернополян. Цей документ передбачав чимало доповнень у різні пункти Програми. Контроль за виконанням рішення поклали на постійну комісію міської ради із гуманітарних питань (голова – Володимир Місько).

Отже, у 2022-му на імунопрофілактику та захист населення від інфекційних хвороб у місцевому бюджеті передбачили 5 млн 860,2 тис. грн. На забезпечення умов безпечного материнства, здорового дитинства і збереження репродуктивного здоров’я населення – 1 млн 964 тис. грн. На інші заходи із забезпечення лікарськими засобами і виробами медичного призначення жителів громади наразі запланували 5 млн 205 тис. грн.

Засідання розпочали і завершили виконанням Славню України

Зауважимо, такі зміни внесли до Програми насамперед тому, що треба забезпечувати усім необхідним переселенців, які прибувають у місто. До слова, в області також приготували лікарні до того, що можуть привезти поранених.

Фото з трансляції на сторінці Тернопільська міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео