Ростислав Фук

«Російський чобіт пройшовся і в моїй квартирі», - жителька Маріуполя, яка переїхала до Тернополя

«Ви громадянка країни, якої не існує», - сказав російський солдат Олені Верескун, якій вдалася вирватися з-під обстрілів

Олені Верескун разом із хворим чоловіком вдалося врятуватися з-під російських обстрілів Маріуполя та приїхати до Тернополя. Про історію жінки розповіли на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Олена Верескун – виконувачка обов’язків директора Маріупольського електромеханічного технікуму. Цей навчальний заклад вдалося перемістити на Тернопільщину та відновити освітній процес. Жінка згадує своє перебування в окупації:

Російський чобіт пройшовся і в моїй квартирі. Солдат зірвав український прапор з моєї стіни й сказав: «Ви громадянка країни, якої не існує». Найважче те, що там немає інформації. В мене не було місяць зв'язку і я не знала, що буде далі. Зараз виїхати з Маріуполя практично неможливо. «Фільтраційні табори» - це жахливі слова, які стали реальністю. Вони уже наводять страх. Російські військові роблять усе можливе, щоб люди не виїхали з міста.

Олені Верескун разом із хворим чоловіком вдалося врятуватися з-під російських обстрілів Маріуполя та приїхати до Тернополя

Пані Олена також намагається віднайти своїх студентів, збирає інформацію про кожного. Декотрим  із них вдалося вибратися на підконтрольні території України.

Я знаю про 5 загиблих студентів, які залишилися під завалами у Маріуполі. Одного впритул розстріляв російський солдат. Боюсь, що отримаю таку новину ще не раз, – каже жінка.

На запитання: «Чи скоро Україна переможе?», пані Олена ствердно відповідає, що так і сподівається на швидке повернення у рідне місто.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео