Орест Сарматський

У музеї в Тернополі дозволили заглянути в усі куточки (фото)

_ORL0216 (Copy)

Уперше за останні десятиліття в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулося театралізовано-пізнавальне дійство. Завдяки йому тернополяни змогли отримати цікаву інформацію про багатющі історичні матеріали, які зберігаються у цьому найстарішому в області закладі культури.

А сама подія відбулася в рамках святкування 30-ої річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора України. Надворі організатори свята розгорнули «Містечко майстрів, де народні умільці під звуки оркестру давали майстер-класи із гончарства, бісероплетіння, виготовлення ляльки-мотанки.

_ORL0191 (Copy)
_ORL0191 (Copy)

_ORL0181 (Copy)
_ORL0181 (Copy)

Учасників імпрези та глядачів привітали голова обласної ради Михайло Головко, заступник голови ОДА Віктор Устенко, інші поважні гості, після чого директор обласного краєзнавчого музею Ярема Шатарський запросив усіх у приміщення краєзнавчого музею.

_ORL0233 (Copy)
_ORL0233 (Copy)

_ORL0235 (Copy)
_ORL0235 (Copy)

Заставка001 (Copy)
Заставка001 (Copy)

А там розгорнулося справжня ретроспективна вистава із елементами народних пісень та мелодій, переглядом давніх галицьких традицій. Десятки людей, які того дня переступили поріг музею, мали можливість заглянути у всі його куточки. Разом із екскурсоводами вони мандрували різними відділами музею, знайомилися із унікальними експонатами, матеріалами, які розповідають про минуле нашого краю.

_ORL0223 (Copy)
_ORL0223 (Copy)

_ORL0237 (Copy)
_ORL0237 (Copy)

У рамках свята, до речі, уперше за останні десятиліття, у музейній залі відкрили виставку творів тернопільських художників. Кілька годин тривала добре продумана та організована імпреза. Що ж, можливо, вона після цього приверне більшу увагу тернополян до обласного краєзнавчого музею, як однієї із історико-культурних локацій міста й області.

_ORL0193 (Copy)
_ORL0193 (Copy)

_ORL0185 (Copy)
_ORL0185 (Copy)

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео