У новоствореній громаді вшановували пам'ять Ярослава Стецька

50693490_1058906890975983_5093645378411036672_o

У новоствореній Білецькій об’єднаній територіальній громаді нещодавно відбулося урочисте зібрання з нагоди 107-річниці від дня народження безкомпромісного борця за волю українського народу Ярослава Стецька, у якому взяли участь громадськість краю, представники районної та місцевої влади.

Біля пам’ятника Ярославу Стецьку, що у селі Великий Глибочок, місцевий парох о. Михайло Вінтонюк за участю церковного хору відслужив поминальну панахиду за визначним ідеологом нації, за всіма загиблими борцями за волю України та воїнами АТО-ООС, які полягли на сході нашої держави, пише Лілія Лаврів для «Подільського слова».

Голова Білецької ОТГ Дмитро Малик акцентував увагу на подвижницькій, невтомній праці жителя села Великий Глибочок, громадського діяча Мирона Івановича Сагайдака, який доклав багато зусиль для того, щоб Україна й світ більше дізналися про життя й діяльність провідника ОУН, ініціювавши відкриття Історико-меморіального музею та пам’ятника Ярославу Стецьку у селі Великий Глибочок.

Учасники хору будинку культури села Великий Глибочок Ростислав Залецький, Володимир Лаврів, Володимир Семенина, Ярослав Шампанюк та художній керівник Роман Винник виконали пісню «Йшли селом партизани», відлуння якої навіяло атмосферу тих важких часів, коли українські герої, ставши на шлях націоналістичної революції, ризикуючи свободою й життям, ішли вперед, щоб здобути омріяну волю.

В Історико-меморіальному музеї Ярослава та Слави Стецьків директор Мирон Сагайдак провів екскурсію, під час якої відвідувачі мали змогу почути про дитячі та юнацькі роки Ярослава Стецька, його подальшу діяльність як ідеолога українського націоналізму, заступника Степана Бандери, співтворця Проводу ОУН, голови Організації українських націоналістів (1968 — 1986 рр.), президента Антибільшовицького блоку народів, а також про активну діяльність його дружини Слави Стецько.

Перейнявшись ентузіазмом Мирона Сагайдака, який у віці 75 років має ще багато планів щодо розвитку музейного комплексу, Білецький сільський голова Дмитро Малик пообіцяв посприяти у вирішенні наявних проблем щодо облаштування кімнат музею.

Патріотизм, незламний дух і важкі долі українських героїв зобов’язують сучасне та майбутні покоління завжди пам’ятати, що незалежність України далась нелегко, тому для її збереження ми маємо ставити на перший план не особисті інтереси та комфорт, а інтереси країни й українського народу, щоб залишатися справжніми господарями на своїй, Богом даній, українській землі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео