У п’ятницю в Чорткові – Свято німецького вина

festival_259_0

Сьогодні, 13 червня, до Чортківської міської ради завітали волонтери Товариства Червоного Хреста з Німеччини. Співпраця українських та німецьких добровольців триває вже п’ятий рік поспіль. Щороку гості із міста Бопфінген приїжджають у Чортків, щоб обмінятися досвідом з місцевими колегами, промоніторити їхню діяльність та ближче познайомитися з українською культурою і традиціями.

Заступник міського голови Роман Тимофій та секретар міської ради Ярослав Дзиндра радо зустріли гостей, привітавши німецьку делегацію із прибуттям в Україну. В дружній атмосфері гості переглянули відеовізитівку Чорткова й поділилися враженнями про місто. На згадку про Чортків Ярослав Петрович та Роман Мирославович подарували представникам делегації пам’ятні сувеніри.

DSC_0080
DSC_0080

DSC_0107
DSC_0107

DSC_0126
DSC_0126

DSC_0140
DSC_0140

Опісля волонтери Червоного Хреста завітали в Чортківський державний медичний коледж. Директор навчального закладу Любомир Білик, викладачі та студенти привітали гостей гучним концертом. Любомир Степанович розповів про діяльність медколеджу, підготовку студентів та навчальні досягнення закладу.

DSC_0150
DSC_0150

DSC_0212
DSC_0212

Завтра, 14 червня, о 16:00 на центральній площі міста члени делегації підтримки Чортківської міської ради організовують Свято німецького вина. Гості привезли смачні напої, які виготовляють у їхньому рідному Бопфінгені та автентичні смаколики. Всі, хто долучиться до святкування, матимуть змогу придбати традиційне німецьке вино та ковбаски, а також насолодитися концертом місцевих творчих колективів. Виручені кошти підуть на благодійність.

За інф. Чортківської міської ради

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео