У п’яти громадах Тернопільщини заклади освіти працюватимуть дистанційно (відео)

photo_2021-09-22_17-35-57 (2) (Copy)

У Тернопільській адміністрації розповіли, які заклади освіти перейдуть на онлайн навчання.

Під час брифінгу в облдержадміністрації щодо введення на Тернопільщині «жовтої зони» епіднебезпеки, розповіли про обмеження, які стосуватимуться життя та діяльності населення області в період карантину.

Зокрема, важливе питання, яке виносилося на обговорення - це робота закладів освіти. Сьогодні в області працює 1217 навчальних закладів. До них належать заклади дошкільної, середньої, позашкільної, професійної, передфахової вищої та вищої освіти.

У 682-х освітніх установах, викладацький колектив, вакцинований на 80% і більше, це 53% від загальної кількості. Із введенням «жовтої зони», вони продовжать працювати офлайн.

- Ми маємо розуміти, що якісну освіту ми отримуємо тоді, коли наші діти відвідують заклади освіти. Тому, велике прохання до місцевих органів влади, звернути увагу щодо вакцинації працівників закладів освіти, щоб наші діти могли отримувати якісні освітні послуги, - зазначила Ольга Хома.

photo_2021-09-22_17-35-57 (3) (Copy)
photo_2021-09-22_17-35-57 (3) (Copy)

Начальниця управління освіти і науки ТОДА Ольга Хома розповідає, кількість вакцинованих працівників закладів освіти щодня зростає.

Станом на сьогодні, усі заклади освіти працюватимуть у 7 громадах: Більчезолотецька, Васильковецька, Великобірківська, Купчинецька, Підгаєцька, Теребовлянська та Тернопільська громади.

У той же час, є ряд громад, в яких не працюватиме жоден заклад освіти: Почаївська, Озернянська, Великодедеркальська, Золотопотіцька та Кременецька громади, повідомила Ольга Хома. Вони перейдуть на дистанційне навчання.

Більше дивіться у сюжеті.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=cOsvK8wiwNo[/embed]

Фото, відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео