У педагогічному університеті провели важливу конференцію (відео)

IMG_1463

Нещодавно у Тернопільському педагогічному університеті відбулася традиційна конференція «Культура безпеки», яка базується на чотирьох культурних напрямках. Про важливість конференції та її складові говорили викладачі університету.

- Тематичними напрямками цієї конференції є культура праці, культура відпочинку, культура політична і культура духовна. Тобто, різнопланова конференція. Її учасники мають можливість поспілкуватися з людьми які професійно займаються безпекою, - розповів ректор Тернопільського національного педагогічного університету Богдан Буяк.

- Одним із ключових моментів цієї конференції є те, щоб повернути довіру до наших силових структур: Служби безпеки України, Національної гвардії, Збройних сил України, Національної поліції, Прикордонних військ, Державної служби надзвичайних ситуацій, - каже викладач Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка Олександр Варакута.

На конференцію завітали представники даних служб і духовенство, аби показати, як вони працюють над вирішенням важливих проблем.

- Військовослужбовці нашого батальйону одними із перших стали виконувати завдання, щодо відновлення територіальної цілісності в межах її кордонів. Тому, я вважаю, дана конференція є дуже актуальною на сьогодні, - каже заступник командира 4-ї Стрілецької роти по роботі з особовим складом Олег Королевич.

- Український народ без помісної церви, як птах з одним крилом. Якщо є міцна духовність, сильна армія, свідомі українці, тоді цей птах, з двома крилами, може вільно летіти і підніматися над земною суєтою, - розповідає Сергій Стельмах.

- Я хочу привернути увагу суспільства і простих звичайних громадян до проблеми екології, яка сьогодні є в Україні та світі. Вона неспинно продовжує погіршуватися і без системних правильних рішень і підходів до вирішення цієї проблеми. Ми не зможемо залишити своїм нащадкам, майбутнім поколінням, чисту землю, чисту воду. І це має пряме відношення до безпеки їхнього життя, - каже підприємець Андрій Шкільний.

Відео: Петро ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео