Орест Сарматський

У Почаївській лаврі все буде так, як і до рішення Кабміну

Свято-Успенська Почаївська лавра буде і надалі у складі державного історико-архітектурного заповідника Свято-Успенська Почаївська лавра, як комплекс сакральних споруд із монастирем діятиме надалі у складі Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

Успенський та Троїцький собори, монастирські келії, Архієрейський будинок, дзвіниці та надбрамний корпус – усе залишається для використання вірянами та братією монастиря.

Принаймні, так стверджують у Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику, коментуючи вчорашнє рішення Кабміну про скасування дії попереднього рішення про вилучення зі складу заповідника споруд лаври.

- Річ у тім, що фактично лавру ніхто і не виводив зі складу заповідника. Так, рішення про це за часів Януковича було, але усі споруди монастиря юридично залишаються за нами і зареєстровані у Фонді держмайна. Ми - балансоутримувачі лаври ще із часу створення заповідника на початку 2000-х років. Так що, не знаю, як ця вся процедура виглядатиме. Зачекаємо роз’яснень Мінкульту, - каже директор Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника Вадим Микулич.

Як повідомляв «Терен», Кабінет Міністрів України скасував рішення про вилучення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської лаври.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Фото  автора

Вибір читачів за тиждень

Відео