Ростислав Фук

У поліції прокоментували бійки у Тернополі на День міста

Як виявилося, 28 серпня було дві бійки - одна біля Театрального майдану, інша - неподалік залізничного вокзалу

Обставини двох бійок, які сталися на День міста в Тернополі, з’ясовують правоохоронці. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Нагадаємо, 28 серпня в соцмережах виклали відео двох бійок, які сталися в центральній частині міста.

Поліцейські кажуть, ці інциденти не пов’язані між собою і встановлюють усіх учасників подій.

Так, близько 21 години до правоохоронців надійшло повідомлення про бійку поблизу Театрального майдану. На місці події з’ясувалося, що між компанією молодих людей та невідомим чоловіком виник словесний конфлікт, який переріс у сутичку. На момент прибуття поліцейських даний громадянин покинув місце інциденту. Правоохоронці встановлюють його особу з метою притягнення його до відповідальності.

Ще одна бійка сталася близько 22 години поблизу залізничного вокзалу. На лінію 102 надійшло повідомлення про те, що близько 10 невідомих осіб в стані сп’яніння пошкодили майно в одному із закладів громадського харчування.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Крім того, на підмогу поліцейським прибули екіпажі патрульних. Вони припинили порушення громадського порядку.

За попередніми даними, конфлікт виник між двома компаніями. Словесна суперечка переросла у бійку. На чотирьох людей поліцейські склали адмінпротоколи за чотирма статтями Кодексу про адміністративні правопорушення: 173 (дрібне хуліганство), 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця), 127 (порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин) та частиною 2 статті 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео