У поліції назвали найнебезпечніші дороги Тернополя та області

Від початку року на Тернопільщині трапилося більше 1 500 аварій. У Національній поліції області розповіли, які місця на дорогах є найбільш небезпечними.

У місті є ділянки доріг, де спостерігається найбільша концентрація ДТП. Та все ж на них проводять відповідні роботи, щоби знизити аварійність. За словами начальника управління патрульної поліції Тернопільської області Богдана Шевчука, однією  з таких ділянок була тернопільська дамба, та після ремонту відбувся спад аварій. Крім того, небезпечною є дорога на вулиці Живова, де насичений рух пішоходів, які переходять дорогу у невідповідних місцях. Вулиця і перехрестя на 15 Квітня, біля старого «Сільпо» і проспекту Злуки. Окрім того, часто аварії трапляються на найбільших перехрестях міста, до прикладу на проспекті Бандери.

– Коли ми проводили дослідження, де ставити камери фото- та відеофіксації, то  ставили орієнтиром місця із найбільшою аварійністю. У місті Тернополі таких ділянок дороги 17, зокрема, проспект Злуки, 25 Бандери, вулиці Живова, Руська, Клінічна, Микулинецька та інші, – розповідає Богдан Шевчук. – Якщо говорити про дороги області, то це М19, М12, М09 – це вже є міжнародні траси, де є певні кілометри, на яких відбуваються аварії. Це ДТП, які трапилися більше 8 раз, як без потерпілих, так і з травмованими.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео