Орест Сарматський

У Польщі українські заробітчани з Тернопільщини врятували хлопчика від смерті

8_main (Copy)

Троє заробітчан із Тернопільщини врятували в Польщі шестирічного хлопчика, який подавився деталькою конструктора.

Про героїчний вчинок українців повідомив заступник мера міста Вронки Роберт Дорна, повідомляє Главком.

- Руслан Голуб, Іван Ковальський та Іван Кузьмич родом із Кременця, що на Тернопільщині. У Польщі вони працюють будівельниками й зараз зводять школу в селі Нова Вєсь, що за 60 км від Познані.

Під час роботи чоловіки почули крики про допомогу. З будинку, розташованого поруч будівництва вибігла жінка з малою дитиною на руках. Українці одразу підбігли до матері, на той момент на її руках син уже не дихав і почав синіти. Українці не розгубилися й почали надавати дитині першу медичну допомогу, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Руслан Голуб розповів як відбувалася рятувальна операція.

- Я тримав дитину на руках, інший тримав ноги, третій – голову. Ми легенько стукали малого по спині, потім поклали хлопця животом мені на коліно й так стукали по спині поки він не зригнув. У такому стані ми тримали хлопця, поки не приїхала швидка. Увесь час дитину вмивали снігом, щоби він не втратив свідомість. Добре, що ми тоді не розгубилися, але в щоці ще два дні потім були, - розповів Руслан.

Саме завдяки своєчасно наданій допомозі хлопчик почав дихати й не помер.

У Польщі українців назвали янголами-охоронцями, їм також подякували за порятунок життя дитини, вручивши пам’ятні подарунки.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео