У садочках Чорткова діти-пільговики і надалі харчуватимуться безкоштовно

img1513859385_13

На черговому засіданні виконавчого комітету Чортківської міської ради члени виконкому вирішили, що наступного року у дитячих садочках нашого міста і надалі безкоштовно харчуватимуться діти, що належать до пільгових категорій.

За кошти платників податків міста безкоштовно харчуватимуться: іти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; батьки (особи, які їх замінюють) у сім’ях, де сукупний дохід на кожного   члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму; діти, батьки яких є учасниками АТО; діти, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, дітей з інвалідністю;діти внутрішньо переміщених осіб.

За 11 місяців 2019 року на харчування вищеперелічених категорій дітей з місцевого бюджету витратили 390,7 тис. грн. У наступному році сума значно зросте – 727,5 тис. грн, оскільки дещо збільшилась кількість пільговиків, а також зросла вартість харчування у зв’язку зі підвищенням цін на продукти.

Багатодітні сім’ї, в яких двоє і більше дітей одночасно відвідують садочок, платитимуть за харчування лише половину ціни. На даний момент таких дітей у місті 49. Для компенсації за їх харчування у цьому році з місцевого бюджету виділили 153,2 тис. грн, у наступному році буде необхідно 195 тис. грн.

Також варто зауважити, що батьки всіх інших дітей сплачують лише 60% від вартості харчування, а 40% компенсується з бюджету міста. Минулого року відшкодування вартувало міському бюджету 1 млн 369 тис 353 грн. А  оскільки кількість вихованців зростає, то у наступному році знадобиться вже 1 млн 700 тис. грн. У зв’язку із подорожчанням продуктів харчування, в середньому на 10% зросте і батьківська плата.

У 2020 році вона становитиме:

  • за дітей віком до 3-ох років – 12,60 грн (повна ціна – 21 грн)
  • за дітей віком від 3-ох до 7 років – 18,00 грн (повна ціна – 30 грн).

За інф. ЧМР

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео