У селі на Тернопільщині в'яжуть балаклави для захисників

Балаклави зручні і теплі, що особливо актуально у холодні дні і ночі.

Ми сильні разом. У цьому не дають засумніватися жителі Коропецької громади на Монастирищині. З початком повномасштабної московської агресії вони щодня демонструють відмінну самоорганізацію, пише Сільський господар. 

Місцем постійних онлайн-зустрічей, координатором і механізмом творення добрих і таких потрібних справ для перемоги для них стало місцеве інтернет-видання «Коропець-інфо». На звернення ініціативних коропчанок до жителів адміністративного центру громади та сусідніх населених пунктів зібрати сувої ниток темного кольору для того, щоби в’язати теплі балаклави для захисників, відгукнулися десятки охочих це робити.

Дякуючи нашим майстриням, які активно згуртувалися, балаклави для захисників в'яжуться» і мають не лише естетичний вигляд, а й зручні та теплі. Це особливо актуально в ці не надто сприятливі і досить холодні дні і ночі запеклої боротьби з ненависним агресором. Щоправда, є постійна потреба в нитках і спицях – ці необхідні складові коропецькі благодійниці знаходять у домашніх сховках і торгових мережах не лише сусідніх населених пунктів, а й навіть Івано-Франківська, - каже одна з ініціаторок почину Світлана Бандяк.

Добрі справи жителів Коропецької громади для перемоги не обмежуються балаклавами. Вони організували гуманітарний штаб, плетуть маскувальні сітки, діляться інформацією про можливості розміщення біженців з охоплених війною областей, збирають для них продукти харчування і теплі речі.

Фото Сільського господаря. 

Вибір читачів за тиждень

Відео