Олеся Поліщук

У селі на Тернопільщині не зупиняються рейсові автобуси

b783072e866241fa

Майже два місяці в селі Біла, що в Тернопільському районі, не зупиняються автобуси. Єдину автобусну зупинку й досі не відновили.

Про це повідомляє «Суспільне».

Другий місяць там не зупиняються автобуси, бо біля зупинки – заборонний знак. 4 грудня заступник голови облдержадміністрації Ігор Гайдук сказав, що відновити зупинку мають впродовж двох тижнів.

– Пройшло два тижні, як ми тут були, знімали і просили, щоб ту зупинку відновили. Зупинки ніхто не відновив, – розповіла жителька с. Біла Тернопільського району Любов Бабій.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Гайдук пояснив, чому не відновили зупинку.

– На сьогоднішній день замовник робіт мав передати акти виконаних робіт по даній ділянці дороги в Службу автомобільних доріг, що не зробили. Фірма-замовник «Укрінфопроект» – це київська фірма, у них ще є час до кінця року. До кінця року буде передано виконані роботи і вже після цього ми зможемо вимагати, зможемо домовлятися зі Cлужбою автомобільних доріг щодо відновлення діяльності даної зупинки. Потрібно буде знову робити проєктно-кошторисну документацію та внести зміни в даний проєкт, який є на сьогоднішній день реалізований, – каже Ігор Гайдук.

Зупинка громадського транспорту у Білій існувала впродовж майже 60-ти років. Про це «Суспільному» розповів депутат Білецької сільської ради Євген Грицишин. За його словами, там зупинялися рейсові автобуси, які курсують у Залозецькому напрямку.

– Два місяці тому, після ремонту дороги біля зупинки встановили заборонний знак, – каже Євген Грицишин.

Фото з сайту «Суспільного»

Вибір читачів за тиждень

Відео