Орест Сарматський

У селі на Тернопільщині розбиралися із орендою комунального майна

великі гаї (Copy)

Фахівців Великогаївської громади ознайомили зі змінами в законодавстві щодо оренди комунального майна.

Нагадаємо, у цьому році оренда державного та комунального майна здійснюватиметься через систему ProZorro.Продажі.

Саме це  питання стало темою консультації для фахівців Великогаївської ОТГ, яку проводили експерти Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Під час онлайн-включення радники Тернопільського регіонального офісу Михайло Лисиканич та Сергій Триюда ознайомили керівництво та представників Великогаївської громади з особливостями регулювання відносин оренди комунального майна згідно до нового Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

Детально аналізувалися основні положення нового Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

Зокрема, йшлося про те, що вивчення попиту відтепер не здійснюватиметься на вакантне майно шляхом публікації оголошення в друкованих ЗМІ та на веб-сайтах орендодавців.

Згідно нового закону все повинно публікуватися на єдиній загальнонаціональній онлайн-платформі ProZorro.Продажі.

Замість конкурсів, проводитимуться електронні аукціони в електронній торговій системі ProZorro.Продажі.

Усі документи для участі в аукціоні подаються через завантаження електронних копій в особистому кабінеті. Вже немає

необхідності подавати пакети документів щодо оцінки чиновниками їхньої «повноти і правильності».

- Зміни в законодавстві внесли низку коректив у діяльність громад щодо управління комунальним майном. Обтяжує ситуацію ще той факт, що досі не опублікований Порядок передачі в оренду державного та комунального майна. Все це ускладнює питання ефективного управління комунальною власністю в органах місцевого самоврядування. Представники Великогаївської ОТГ проявили зацікавленість щодо участі у такому заході, – коментує радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Михайло Лисиканич.

А радник з питань муніципальних фінансів та управління Сергій Триюда спілкувався з представниками Великогоївської ОТГ щодо  тему ефективного управління фінансами громади в умовах карантину.

За його словами, в громаді спостерігається приріст надходжень з ПДФО до бюджету на 38% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Також розглядалося питання призначення та діяльності уповноваженої особи з питань проведення процедур публічних закупівель.

Наступного місяця команда Тернопільського регіонального офісу U-LEAD організовує семінар щодо змін у процедурі публічних закупівель.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео