Орест Сарматський

У селі Єлизаветівка знаходиться перший мурал з королевою Єлизаветою (Агроновини)

2601 (Copy)

У селі Єлизаветівка, що на Дніпропетровщині, створили перший в Україні мурал із зображенням королеви Великої Британії Єлизавети II. 

Ініціатива спрямована на розвиток туристичного потенціалу Дніпровського регіону. Тепер це єдине місце в Україні, де можна зробити селфі з королевою.

Про це стало відомо від Радіо Свобода.

- До початку робіт ми поінформували Букінгемський палац і МЗС Великої Британії. З Букінгемського палацу ми отримали відповідь, де вони дякують за ініціативу, але просять, коли роботи будуть завершені, поінформувати їх, надіслати зображення, і також повідомити посла Великої Британії в Україні,  — зазначив Максим Голосний, сільський голова.

За словами Максима голосного, мурал створено без використання бюджетних коштів. Малював художник Тімо Левін. Роботу оплачували з криптовалютних активів тергромади.

Як наголосив сільський голова, мурал, а також найменування площі села іменем королеви зроблено «на знак вдячності та поваги щодо принципової позиції королеви і Великої Британії з невизнання анексії українських територій».

Також в селі планують відкрити пам’ятний знак, присвячений британській королівській родині. Раніше в селі Єлизаветівка з’явилася площа Єлизавети ІІ. Відповідне рішення ухвалили депутати місцевої ради.

Джерело: zemliak.com

   

Експерти нагадали, як варто зберігати часник

2602 (Copy)
2602 (Copy)

Після збору врожаю, очищені зубчики часнику викладають в чисту банку і заливають олією.

Зберігати таку заготовку потрібно в холодильнику. Такий спосіб дає також ароматну рослинну олію, яку можна використовувати при готуванні.

Деякі господині вважають за краще робити з часникових головок заготовки на зиму. Очищений овоч закладають в банки і заливають розчином оцту або сухим вином. Якщо хочеться додати пікантного смаку або гостроти, можна додати приправи. Банку необхідно щільно закрити кришкою. У такому вигляді часник залишається свіжим до 5 місяців.

- За допомогою зберігання у парафіні, можна уникнути появи паразитів і проростання часнику завчасно. Необхідно розігріти парафін на водяній бані і по черзі опускати в нього головки часнику. Завдяки плівці, яка обволікає головки, термін зберігання часнику в парафіні може бути продовжений до півроку, — зазначили експерти.

Для зберігання взимку також часник можна засипати в банки і закрити кришкою. Зберігати головки в такому вигляді краще в прохолодному приміщенні. Якщо передбачається складати овочі в ящики, їх слід пошарово чергувати з сіллю. При такому методі головки не висихають, зберігаючи соковитість і аромат довгий час.

Джерело: zemliak.com

Вибір читачів за тиждень

Відео