Орест Сарматський

В Україні очікується нове зростання цін на продукти (Агроновнин)

2301 (Copy)

Інфляційні ризики в Україні посилюються. Крім високих світових цін на продовольство, негативний вплив на інфляцію нададуть ціни на енергоносії і рекордне за десятиліття зростання цін виробників промислової продукції.

Влада вже задумалася про механізми компенсації для населення. Варіанти для цього є, але як і коли їх доведеться використовувати – ще поки під питанням.

Інфляція в Україні за підсумком 2021 року склала 10% при затверджених в макропрогнозі 7,3%. Фактично це стало рекордним зростанням споживчих цін з 2017 року, коли інфляція на кінець року була 13,7%.

- Ціна на продукти піде вгору на 10-20%, якщо судити за форвардними контрактами. Зерно, цукор, какао боби – все йде вгору. Це дасть ефект на всі країни, які імпортують інфляцію, а Україна в їх числі, – пояснив виданню радник президента України Олег Устенко.

Джерело: agronews.ua

На фрі та чипси: в Україні запускають товарне виробництво нового сорту картоплі

2302 (Copy)
2302 (Copy)

Одна з найбільших агропромислових компаній України «Контінентал Фармерз Груп» активно розвиває напрямок картоплярства.

Наразі виробник зацікавлений перспективною нішею – вирощуванням бульби сортів, що підходять для виробництва картоплі фрі. Компанія обрала сорт “Фонтане” від “Агріко Україна”.

“Фонтане” – середньостиглий багатобульбовий високоврожайний сорт, що формує середнього розміру однорідні бульби з поверхневими вічками. Стійкий до парші звичайної та порошистої, вірусних захворювань. Добре зберігається. Має високий вміст сухих речовин, придатний для переробки на фрі та пластівці. Характеризується низьким рівнем вільгих редукованих цукрів. В Європі широко використовується для промислової переробки.

Цей тип бульби якісно відрізняється від інших.

Джерело: seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео