Орест Сарматський

У супермаркетах Тернополя можуть з’явитися вертикальні теплиці

Цілком імовірно, що невдовзі у великих торгівельних закладах Тернопільської області, апробують оригінальну новинку.

Йдеться про вертикальні ферми, які ще кілька років тому були модним нововведення, а зараз - ще й економічно вигідна практика, зазначає економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Андрій Ярмак.

На думку фахівця, незабаром зелень з вертикальних ферм можна буде скуштувати в більшості супермаркетів та мережевих ресторанів України, повідомляє SEEDS.

- В Україні вони вже є досить давно, до речі, і майже кожен супермаркет країни вже працює над власними проєктами вертикалок. Думаю, ми невдовзі побачимо подібні проєкти в мережевих ресторанах та навіть в квартирах, – написав Андрій Ярмак у власному блозі в Telegram.

Фахівець вважає, що зростання популярності вертикальних ферм може призвести до різкого скорочення обсягів міжнародної торгівлі зеленню та ароматичними травами.

- Зелень, вирощена поруч, завжди буде свіжішою та смачнішою, ніж привезена за сотні або тисячі кілометрів. Крім того, не варто забувати і про вуглецевий слід, який залишають подібні перевезення. Нагадаю, що зелень та ароматичні трави, як правило, тільки так і перевозять, оскільки це дорогий продукт, який швидко псується. А це означає, що протягом найближчих п’яти років експорт зелені навіть із цієї причини різко скорочуватиметься, – зазначив Андрій Ярмак.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео