Орест Сарматський

Великобританія впроваджує вертикальне фермерство для зниження залежності від ЄС (Агроновини)

2001 (Copy)

Британський стартап прагне побудувати понад сорок вертикальних ферм в найближчі кілька років. Гідропонні вежі зможуть потенційно скоротити імпорт зелені з Євросоюзу, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Аgroxxi.

Компанія Shockingly Fresh, базується в Единбурзі, будує п’ять високотехнологічних ферм, які є недорогими і екологічно чистими.

У перспективі стартап планує побудувати по всій країні десятки вертикальних ферм, здатних забезпечити в п’ять разів більше зелені, ніж традиційні грядки, і знизити залежність Великобританії від дорогого імпорту в несезонний час з ЄС.

В удосконалених теплицях використовуються спеціальні гідропонні вежі для циклічного вирощування врожаю листових культур, таких як салати і трави. Тим часом замкнуте середовище буде означати менше застосування пестицидів.

Раніше Bloomberg повідомляв, що світовий ринок вертикального землеробства буде рости на 12 відсотків щорічно і до 2025 року буде коштувати 16 мільярдів доларів США.

Не більше 1 кг в руки: в Китаї ввели обмеження на продаж свинини

В китайському місті Наньнін вирішили повернути нормування продажу продукції і контролю за цінами. Це пов’язано зі скороченням поголів’я тварин через АЧС. Ціни на свинину в країні ростуть до рекордних рівнів, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Вloomberg.

Згідно із заявою, опублікованою на веб-сайті органу з планування місцевого самоврядування, продавці на 10 головних ринках в Наньніні, не повинні продавати найдорожчі свинячі реберця більше ніж за 32,2 юанів (4,5 долара) за півкілограма, а кожен клієнт може купити лише 1 кг свинини.

Заходи спрямовані на контроль над зростанням цін, поки виробництво свинини в Китаї не відновиться.

- Свинина є незамінним продуктом на столі, а висока ціна на свинину серйозно вплинула на повсякденне життя, — йдеться в статті газети Nanning.

Цей крок показує негативні наслідки африканської чуми свиней в КНР, про яку вперше було повідомлено близько року тому.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео