Божена Волинець

У Теребовлянській громаді створили першу патронатну сім’ю

mini_DSC_0519-1152x480 (Copy)

Сьогодні, 5 січня, відбулось підписання договору про умови запровадження та функціонування послуги патронату над дитиною в Теребовлянській міській територіальній громаді.

Про це інформують на сайті громади.

Договір укладено між патронатними вихователями і Теребовлянською міською радою в особі голови Олега Продана. Дана створена патронатна сім’я функціонуватиме в Теребовлі.

Ця послуга дуже на часі, оскільки відбувається реформування діяльності інтернатних закладів. А вона запобігає потраплянню дітей в заклади інституції, якщо вони опинилися в складних життєвих обставинах та потребують негайного влаштування.

- Ми вдячні людям, які мають свідому позицію та добре серце. Уже незабаром у їхню родину будуть влаштовані перші дітки. І це дуже важливо, адже дітей не направлять до закладу державного утримання, – зазначає начальник служби у справах дітей міської ради Лідія Борецька.

Міський голова Олег Продан побажав патронатним вихователям сили, витримки, мудрості, міцного здоров’я та порозуміння з дітьми.

- Додамо, патронат – це нова послуга, яка впроваджується в Україні. Перші патронатні вихователі, сподіваємося, будуть спонукати людей до створення інших патронатних родин, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні Різдва та Нового року двоє дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли нову сім’ю у дитячому будинку сімейного типу родини Алєксєєвих, який розташований в селі Озерна Тернопільського району.

Фото з сайту

Вибір читачів за тиждень

Відео