У Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі проходив тиждень «Протидії булінгу»

03e63254a37d92f26723634464afeeac

Упродовж тижня педагоги Теребовлянського навчально-реабілітаційного центру провели різні тематичні виховні заходи для вихованців.

Зокрема, між класними керівниками та учнями відбулись відверті розмови: «Скажи – «НІ!» булінгу», «Спілкування між однолітками», «Змінюй в собі негативне ставлення до інших». З поняттям кібербулінгу та його наслідками дітей ознайомили вихователі під час годин спілкування. Протягом тижня учні 6-13 класів взяли участь у моніторингу «Насильство в дитячому середовищі» та створили художній колаж «Ми проти булінгу».

Соціальним педагогом Центру було проведено годину спілкування за участю інспектора ювенальної превенції Теребовлянського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області на тему «Проблема явища булінгу (цькування) в Україні та світі». Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі, мали можливість поговорити про те, хто стає жертвами шкільного булінгу, як захистити себе і своїх друзів від цього явища, дізналися про свої права, обов’язки та відповідальність перед законом. Також учні отримали пам’ятку «Як реагувати на булінг». Кожен охочий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему, додає Тернопільська обласна рада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео