Тамара Коблик

У тернопільських школах розгорнули 12 пунктів масового проживання у разі блекауту (фото)

У випадку критичної ситуації школа припиняє працювати як заклад освіти та стає пунктом масового проживання населення

У Тернополі на базі міських освітніх закладів розгорнули 12 пунктів масового проживання мешканців у випадку надзвичайної ситуації, коли буде відсутня електроенергія, централізоване тепло- та водопостачання. Розміщені вони практично у всіх мікрорайонах міста. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської міської ради.

У місті визначено 12 об’єктів, зокрема, це освітні заклади, які у випадку надзвичайної ситуації стануть пунктами масового проживання населення. Тут мешканці зможуть проживати певний період часу. Сюди буде забезпечено подачу тепла й усіх базових потреб, – йдеться у повідомленні міської ради. –  Наразі перевіряємо, як заклади підготовлені, щоб приймати мешканців у випадку критичних ситуацій. Зокрема, це наявність польової кухні, води, продуктів, побутової хімії, подовжувачів для зарядки телефонів та інших потрібних речей. Оглянули пункт у спеціалізованій школі №3. Тут є все необхідне та у випадку надзвичайної ситуації, цей пункт зможе приймати людей.

До слова, у випадку критичної ситуації школа припиняє працювати як заклад освіти та стає пунктом масового проживання населення.

Читайте також: Як українська енергетика готується до зими і на скільки відключатимуть світло

«Якщо будуть прильоти, то будуть ліміти»: як Тернопільщина готується до можливого блекауту

Як тернополяни готуються до можливого блекауту

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео