Оксана Бучко

У Тернопільській міській громаді вже мають передноворічні плани

sviato-e1574338793378

Зміни на основі Програми економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади озвучили під час засідання виконавчого комітету міської ради 9 грудня. У пріоритетах – розвиток малого та середнього бізнесу, збільшення кількості туристів, створення сприятливого середовища для інвестицій.

Як повідомила начальниця управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак, обсяги експорту планують збільшити на одну особу до  544,7 доларів проти 300 доларів на сьогодні. Також податкові надходження – до 920 тис. грн у порівнянні з 720 тис. грн. Кількість працюючих підвищити до 47 500 осіб.

Щодо кількості туристів, вона повинна зрости до 220 тис. осіб. З цією метою оновлюватимуть тролейбусний та автобусний парки. Також збільшуватимуть озеленення в Тернополі, оновлюватимуть Дальній пляж, алеї, атракціони. Планують також відновити функціонування Тернопільського замку, сприяти відновленню роботи аеропорту в місті.

Щодо комфорту жителів міста, то частку ОСББ хочуть збільшити на 10 %. Будівельні кювети планують облаштувати на вул. Громницького, Лепкого, Петлюри, у парку Національного відродження. Ремонт внутрішніх мереж провести у 110-ти житлових будинках.

Також продовжуватимуть програми щодо безпеки у місті. Це програма «Безпечний двір», що передбачає встановлення 100 камер щорічно. Окрім того, ще 50 камер встановлюватимуть у місцях ДТП. Таким чином мали б досягнути зниження рівня злочинності на 8%.

Щодо здоров’я населення, в громаді реалізовуватимуть програму «Доступний стадіон» - по районах відкриватимуть нові стадіони. Також здійснюватимуть капітальні ремонти у спортивних школах. Спортивно-масові заходи мали б охопити до 16 тис. чоловік. Частку жителів громади, які займаються спортом, мали б збільшити на 7,5%.

Соціальні проекти будуть спрямовані на допомогу сиротам та тим, хто потерпає від домашнього насилля (відкриття нового центру для боротьби проти насилля). Завдяки цьому число дітей в інтернатах мали б скоротити на 29%; а тих, хто потерпає від домашнього насилля – на 17%.

Усі ці проекти розглядатимуть на останній сесії міської ради у 2021 році.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео