Віра Олександрович

У Тернопільській районній раді доведеться все ділити на сім (документи)

Карта

Протокол про результати виборів депутатів Тернопільської районної ради оприлюднили на сторінці Тернопільської районна територіальної виборчої комісії (ТВК) у соціальній мережі «Фейсбук» вчора, 7 листопада.

Нагадаємо, згідно із законом, 6 листопада, оголосили остаточні результати виборів в обласній ТВК. Причому зробили це відкрито, на підсумкових зборах.

У районній ТВК пішли іншим шляхом – виставили у соціальній мережі всі 60 сторінок свого протоколу про результати виборів. Отже, до нової Тернопільської районної ради проходять представники 7-ми політичних сил: «Європейська Солідарність» – 21,42%, «Свобода» – 18,91%, «За Майбутнє» – 13,48%, «Батьківщина» – 8,06%, «Слуга народу» – 8%, «Голос» – 7,26% і «Радикальна партія Олега Ляшка» – 6,9%.

Протокол
Протокол

Серед цікавих моментів – «кочування» депутатів. Річ у тім, що багато хто із тих, хто у попередній каденції мав мандат іншої ради, тепер – засідатиме у районній. Наприклад, до складу цієї ради пройшов Володимир Бобко, який 5 років був обласним депутатом. Такий же «кульбіт» зробив і Володимир Болєщук. Там же «воскресне» Олег Боберський, який був заступником голови облради у 5-му скликанні. Натомість лави Тернопільської міської ради залишає її колишній секретар Віктор Шумада. Вочевидь, тепер ми його побачимо у керівництві райради. До нього приєднаються Мар’ян Козбур та Андрій Шкула, які також «переселяться» з міського - у цей орган місцевого самоврядування.

Є у переліку і ті, хто пройшов відразу до рад кількох рівнів. Тож Юрій Ништа, Віктор Козорог і Володимир Мисик тепер обиратимуть між мандатами обласної і районної рад. Відповідно, в одній із них список посунеться. Варто зауважити також, що до списків потрапив колишній перший заступник голови обласної держадміністрації Іван Крисак, депутат кількох попередніх скликань облради Ігор Качмарський.

За результатами голосування у територіальних виборчих округах депутатами стали:

11
11

122
122

1233
1233

1234
1234

1235
1235

В єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиними виборчими списками місцевих організацій політичних партій мандати зможуть отримати:

22
22

23
23

24
24

25
25

26
26

27
27

Нагадаємо, завдяки децентралізації Тернопільський район тепер простягається від Бережанської до Скориківської громади і від Теребовлянської аж до Залозецької. Чисельність населення району – 565 тис. 37 осіб, площа території – 6 202,5 кв. км. До складу району входять 25 територіальних громад.

Фото зі сторінки Тернопільської районної територіальної виборчої комісії та із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео