Олена Чепіль

У Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні оновили нейрохірургічне відділення (фото)

Відділення розраховане на надання допомоги при інсульті та інших нейрохірургічних патологій

Оновлене нейрохірургічне відділення та кабінет компʼютерної томографії відкрили у Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні 28 грудня. Про це повідомив перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Тернопільська обласна психоневрологічна лікарня - це заклад, де тисячі мешканців Тернопільщини отримують якісну висококваліфіковану допомогу. Це база, де отримують практичні навики студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського. Працівники медзакладу займаються лікуванням та реабілітацією, а також надають паліативну допомогу, - зазначив Володимир Болєщук.

Відділення є складовою частиною інсультного центру. Тут є 20 ліжкомісць. Воно оснащене сучасним обладнанням та розраховано на безбарʼєрний доступ. Тут надаватимуть допомогу пацієнтам з нейрохірургічними патологіями. Палати обладнані медичними консолями із безперебійною подачею кисню та «кнопками виклику» для пацієнтів. 

Відділення розраховане на надання допомоги при інсульті та інших нейрохірургічних патологій. В першу чергу відділення розраховане на інклюзивність, тобто максимально полегшено надання допомоги пацієнтам з обмеженнями рухів, - каже завідувач нейрохірургічного відділення обласної психоневрологічної лікарні Олексій Леонтьєв.

Відкриття відділення та кабінету компʼютерної томографії  відбулося у знаковий для медзакладу день: Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня відзначила 65-річчя від дня заснування. З нагоди річниці представники влади відзначили медпрацівники нагородами та подякували їм за турботу про пацієнтів.

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Болєщука

Вибір читачів за тиждень

Відео