Тетяна Бакай

У тернопільській школі звучить незвичний дзвінок (фото, відео)

Таким чином у школі популяризують творчість відомого співака Назарія Яремчука, ім'я якого носить заклад

Мелодія відомої пісні «Червона рута» замість традиційного дзвінка закликає учнів і вчителів на уроки та перерви у тернопільській школі-ліцеї №6 ім. Назарія Яремчука. Таке рішення керівництво закладу прийняло ще 15 років тому, адже школа носить імʼя співака і таким чином тут хочуть популяризувати його творчість.

Це дуже позитивно впливає на дітей. Ми помітили, що у певні моменти, коли виникають технічні неполадки з таким дзвоником і ми включаємо стандартний, то учні кажуть, що вони аж здригаються від того, як той дзвінок звучить. Тобто це суто на такому психологічному рівні діє позитивно на дітей. А також завдяки цій мелодії вони не забувають, що школа носить ім'я Назарія Яремчука, — розповів журналістам Терену директор школи-ліцею №6 Олександр Остапчук. 

До слова, на фасаді школи-ліцею можна побачити портрет Назарія Яремчука, який з'явився влітку 2023 року. Над муралом працював тернопільський художник-портретист Микола Кафтан. Така ідея виникла у директора та учнів школи-ліцею.  

Нагадаємо, автором пісні “Червона рута” є відомий композитор, поет і виконавець Володимир Івасюк. Він свого часу виконував цю пісню разом з Назарієм Яремчуком та Василем Зінкевичем. 

Фото, відео авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео