Оксана Бучко

У Тернопільському апеляційному суді послабили покарання жорстокому вбивці тату-майстрині

unnamed-4

Засудженому у резонансній справі тернополянину частково змінили вирок в апеляційному суді. Так, задовольнили апеляційні скарги, подані стороною захисту на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 11 листопада 2020 року. Тож Андрій Горбатюк за вбивство тату-майстрині Тетяни Подвашецької отримав замість довічного ув’язнення 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба апеляційного суду.

Як відомо, у ніч на 16 квітня 2019 р. у власній квартирі в м. Тернополі була вбита тату-майстриня Тетяна Подвашецька. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали її знайомого Андрія Горбатюка.

Попереднім вироком Тернопільського міськрайонного суду Андрія Г. визнано винним за п.4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) та призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Також судом частково задоволено цивільний позов матері потерпілої та стягнуто на її користь 500 тис грн моральної шкоди.

У той же час Андрій Горбатюк визнав свою вину лише частково.

Рідні вбитої не погоджувались із змінами попереднього вироку на послаблений - 15 років ув’язнення. Адже вбивство відбулось у жорсткий спосіб. Тетяні було завдано близько 50 колото-ріжучих ран, а на шиї залишено сліди від укусів.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео