Оксана Бучко

У тернопільському дитсадку № 3 знають, як після свят зберегти життя ялинкам

зображення_viber_2020-12-29_22-14-22

Ялинка – це не лише прикраса для свят, а й очисник повітря для нашого дихання. Зрозуміти це та підняти екосвідомість дітей загалом вирішили у тернопільському садку № 3. Там заохочують вихованців прикрашати живі ялинки у горщиках, а після свят висаджувати їх знову – на території закладу.

Вихованець Михайлик Штогрин з батьками уже має таке деревце і став першим учасником благодійної акції «Подаруй життя радість».

Наша природа неймовірна і неповнорна. Вона дарує людям дивовижні краєвиди, свіже, чисте повітря, вітаміни та життєву енергію. А що даємо природі ми? Звідусіль чути лише про негативний вплив людини на навколишнє середовище. І саме тоді, коли ми стоїмо на межі екологічної катастрофи, наше завдання вкласти у дитячі душі екологічну свідомість, заохочувати любити та берегти природу, піклуватися про неї так, як вона піклується про нас. Саме тому, колектив закладу запропонував провести таку благодійну акцію. 

Тож заклад прагне зробити популярною тенденцію закупівлі ялинок в горщику. Після закінчення Новорічно-Різдвяних свят такі деревця отримують «право на життя» їх висаджують у парках та скверах, а не знищують, як це робиться із зрубаними деревами.

Ми ж пропонуємо, якщо хтось із батьків започаткував таку традицію у своїй сім’ї, принесіть цю ялинку у наш заклад і ми спільно із дітками подаруємо їй життя висадимо спільно на території закладу, проводжує Ольга Довбенко. Така акція сприятиме перш за все згуртуванню дитячого колективу, адже вони разом зроблять корисну справу, по-друге, створення позитивного, радісного настрою від спільної справи, по-третє, розвиватиме екологічне мислення та екологічну свідомість наших малят. І, звісно, неможливо оминути і оздоровчий вплив на організм дитини хвойних дерев, які сприяють очищенню повітря, яким  ми дихаємо. Щиро запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у акції. Своїм прикладом ви демонструєте нашій малечі, що не лише природа дає нам користь, а й ми можемо бути корисними для природи!

До слова, інший спосіб збереження ялинок знає тернополянка Мар'яна Боднар.

Фото з архіву закладу

Вибір читачів за тиждень

Відео