Тамара Коблик

У військовому коледжі на Тернопільщині вчитимуть керувати дронами

Раніше подібна професія була лише у вищих навчальних закладах авіаційного спрямування, відтепер є і в професійній школі

На Тернопільщині навчатимуть новій професії «оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом (дроном)». Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Це стало можливим завдяки спільній роботі Міністерства освіти і науки України, Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Раніше подібна професія була лише у вищих навчальних закладах авіаційного спрямування, відтепер є і в професійній школі.

Вперше в Україні таких спеціалістів готуватимуть на базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Триватиме навчання від півтора місяця до трьох років, - розповів Володимир Труш.

З вересня професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою отримає 30 державних місць для абітурієнтів цієї професії.

А вже зараз на базі коледжу відкриті курси для охочих навчитися керувати дроном.

Слухачі курсу отримають, як теоретичні, так і практичні знання. Навчатимуть дисципліні четверо висококваліфікованих фахівців.

Функціонал безпілотників досить широкий, вони застосовуються  в сільському та лісовому господарстві, в археології та будівництві, а зараз і на полі бою.

Для практичного застосування знань з нової дисципліни сьогодні заклад отримав спеціалізовані комп’ютерні авіасимулятори, - йдеться у повідомленні Володимира Труша.

Фото зі сторінки Володимира Труша у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео