Віра Олександрович

У Тернопільському окружному суді Володимиру Трушу вказали на місце

Сесія_ф

Суддя поставив крапку в баталіях навколо рішення щодо змін до бюджету-2020. Висновок однозначний: Тернопільська обласна рада має рацію, а ОДА – ні! 

Про це сьогодні, 12 серпня повідомили на офіційному сайті найвищого представницького органу краю.

Нагадаємо, голова обласної держадміністрації Володимир Труш 10 серпня подав до суду на обласних депутатів. Ба більше, через бюджетне рішення від 11 серпня він погрожував це зробити і вдруге. Варто зауважити, що роботу очільника на цьому засіданні критикували не вперше.

Річ у тім, що в облраді були впевнені: «перекроювати» кошторис, аби вказати всі нагальні потреби відразу, депутати мають повне право. Натомість в ОДА стверджували, що поданий проект документу – незбалансований, а тому – виконувати його не можна.

Так, от: Тернопільський окружний суд у складі судді Ольги Чепенюк, розглянувши заяву Тернопільської ОДА про забезпечення позову в адміністративній справі про визнання протиправним і нечинним (скасування) рішення обласної ради, відмовив у задоволенні заяви.

Як повідомили на сайті облради, в ухвалі суду йдеться (цитуємо): «…підстави для задоволення заяви Тернопільської ОДА про забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваного рішення - відсутні».

З цього приводу висловився і голова обласної ради Віктор Овчарук. Він переконаний, що керівництво ОДА заради виборів готове не лише приректи краян на безгрошів’я і серйозні проблеми, а й переступити закон.

– Порушуючи усі мислимі і немислимі норми законодавства, ОДА заблокувала виконання рішення обласної ради щодо внесених змін до обласного бюджету на 2020 рік і тим самим ввела область у фінансову турбулентність, – каже очільник. – Відтак працівникам бюджетної сфери не виплачували заробітних плат, медичні заклади недоотримували кошти на обладнання і медикаменти, освітні установи не готували до нового навчального року. Нарешті суд поставив крапку у цих баталіях і проілюстрував правочинність діяльності обласної ради.

До слова, 5-те засідання сесії облради тривало близько 6-ти годин. У залі за цей час відбулося чимало цікавого.

Фото з трансляції засідання сесії на сайті обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео