Олеся Поліщук

У тернопільському парку застосували евтаназію до двох десятків пташок

53340110_2300311366700050_5376248827713945600_n

У зоокутку, що в тернопільському парку «Топільче», методом евтаназії довелося вбити 20 пташок. Зробили це через загрозливу епізоотичну ситуацію.

Про це повідомляє головне управління  Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Як повідомляв «Терен» раніше, на Тернопільщині зафіксували спалах пташиного грипу.

- Це призвело до загибелі п’яти та евтаназії (умертвіння) ще 20-ти голів птиці, серед яких і 10 гол. лебедів-шипунів, котрі були окрасою гідропарку і викликали чималий інтерес у жителів та гостей міста, - йдеться у повідомленні пресслужби управління.

Тепер у зоокутку запроваджено карантин і проводять оздоровчі заходи, згідно чинного законодавства.

 - У керівництва Комунального підприємства виникали сумніви – чи там дійсно мав місце грип і чи була потреба знищувати птахів, бо ті, що вижили, були на вигляд клінічно здоровими. Та вдалось переконати, що у більшості водоплавних птахів грип може протікати безсимптомно, - повідомляють на сайті управління.

Спеціалісти Головного управління провели розслідування, при якому було встановлено, що територію зоокутка заполонили дикі перелітні водоплавні птахи. Звідкіля прилетіли вони – невідомо. Проте, достеменно відомо, що дикі водоплавні птахи часто слугують резервуаром збудника пташиного грипу. А те, що вони на каскаді водойм гідропарку контактували з птицею зоокутка, теж було встановлено при розслідуванні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео