У Тернопільських новобудовах послуги на тепло стануть дешевшими

unnamed (13)

Впровадження нової редакції ДБН В.2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель» сприятиме 15%-економії у рахунках за теплопостачання, а її прийняття дозволить додатково заощаджувати для країни 1 млрд грн на рік.

Мінрегіон розробив будівельну норму, завдяки якій послуги на тепло для населення стануть дешевшими на 15%. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, під час на презентації нової будівельної норми.

- Завдяки прийняттю цієї норми, послуги на тепло у новобудовах стануть дешевшими на 15%. До того ж, Україна зможе додатково заощаджувати по 1 млрд грн на рік, тобто через 5 років це може бути вже 5 млрд! Для енергонезалежності нашої країни – це великий крок», - наголосив заступник Міністра регіонального розвитку.

Лев Парцхаладзе вважає, що головне – це комплексна оцінка будівель, де нормуються витрати енергії не тільки на опалення будинку, а на споживання енергії в цілому - опалення, охолодження, вентиляцію та гаряче водопостачання, її закладено в основу нового ДБН.

- З новою нормою ми зможемо щорічно заощаджувати близько 150 млн кубічних метрів газу, - додав чоловік. - Для новобудов економія енергії збільшиться на 30%, а при реконструкції будинків, побудованих за радянськими нормами - в 2,5-3 рази.

Також заступник Міністра зазначив, що наразі проводиться перегляд ще низки ДБН, які потребують першочергового аналізу:

- У цьому році Мінрегіон запланував змінити 27 будівельні норми, працює робоча група, здійснюємо все максимально прозоро та відкрито з залученням провідних експертів, міжнародних організацій та громадськості.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео