Віра Олександрович

У Тернополі 23 липня зірками сцени стануть Олег Соколовський та Ольга Похиляк

Перемога

Скликати вже 7-му сесію Тернопільської міської ради у п’ятницю, 23 липня, розпорядився міський голова Сергій Надал.

Депутатів звично чекатимуть о 9:00 в залі Українського дому «Перемога» за адресою: бульв. Т. Шевченка, 27. Нагадаємо, 6-та сесія у Тернополі відбулася ще у кінці травня. Тож уже назбиралося чимало нових питань до розгляду. Орієнтовного порядку денного ще немає, але навіть у самому розпорядженні - дуже багато пунктів. Серед них:

- «Про виконання бюджету Тернопільської МТГ за I півріччя 2021 р.»; - «Про внесення змін до рішення міської ради від 18.12.2020 р. №8/2/17 «Про бюджет Тернопільської МТГ на 2021 рік»; - «Про внесення змін до Регламенту Тернопільської міської ради VIII скликання»; - «Про внесення змін до рішення Тернопільської міської ради від 16.06.2016 р. №7/9/23 «Про бюджетний регламент» тощо.

Традиційно у переліку багато питань, що стосуються господарки міста і актуальних справ. Вочевидь, із багатьох із них доповідатиме начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології Олег Соколовський:

- «Про прийняття до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади програмного забезпечення Порталу відкритих даних Тернополя»; - «Про прийняття обладнання до комунальної власності Тернопільської МТГ»; - «Про прийняття мереж водопроводу та господарсько-побутової каналізації до комунальної власності Тернопільської МТГ»; - «Про внесення доповнень до рішення міської ради від 16.06.2016 р. №7/9/167 «Про затвердження «Схеми теплопостачання Тернополя на розрахунковий період 2016- 2022 рр.»; - «Про передачу бювету (свердловини)» тощо.

Чимало часу біля трибуни, просто на сцені Українського дому «Перемога» доведеться провести Ользі Похиляк. Начальниця міського управління освіти і науки представлятиме також багато цікавих пунктів: - «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2021 рік»; - «Про регіональну Програму розвитку Тернопільського ліцею № 21-спеціалізованої мистецької школи ім. Ігоря Ґерети на 2022-2024 рр.»; - «Про внесення змін і доповнень в рішення міської ради від 26.01.2016 № 7/5/60 «Про іменні стипендії ТМР в галузі освіти для обдарованих дітей Тернопільської МТГ»; - «Про внесення змін у рішення ТМР від 26.06.2020 р. №7/51/17 «Про перейменування закладів освіти та затвердження Статутів»; - «Про внесення змін і доповнень до рішення ТМР від 06.06.2019 р. №7/35/11 «Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору на посаду керівника початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу»»; - «Про зміну найменувань комунальних установ початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів «Тернопільська музична школа №1 ім. В. Барвінського», «Тернопільська музична школа №2 ім. М. Вербицького», «Тернопільська художня школа ім. М. Бойчука» тощо.

Окрім того, буде у переліку і чимало земельних пунктів. Це вже нікого не дивує. До речі, як «Терен» і припускав, запропонують депутатам на цьому засіданні присвоїти Тернопільському навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-медичний ліцей №15» імені Лесі Українки.

Зауважимо, для запобігання поширенню COVID-2019 засідання проведуть за відсутності представників громадськості. У залі будуть: міський голова, депутати, доповідачі, представники управлінь організаційно-виконавчої роботи і правового забезпечення, а також співробітники відділу діджиталізації і програмування. Забезпечити трансляцію через Інтернет наказали Управлінню цифрової трансформації та комунікацій із ЗМІ. І це при тому, що суворий карантин у міській раді вже давно скасували.

Фото авторки і з трансляції сесії на сторінці Тернопільська міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео