Ростислав Фук

У Тернополі безкоштовно покажуть «20 днів у Маріуполі»

Переглянути фільм можна буде 13 березня

Показ оскароносної стрічки «20 днів у Маріуполі» українського режисера Мстислава Чернова відбудеться 13 березня, о 18:00 у приміщення тернопільської «Просвіти» імені Тараса Шевченка, що на вул. Кардинала Йосипа Сліпого, 3. Про це повідомили у фейсбук-спільноті Просвіта.Тернопіль.

Нагадаємо, стрічка розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року.

Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя — за це усі троє отримали Пулітцерівську премію. Також у 2024 році їм присвоїли Шевченківську премію.

Кіно стало найкасовішим документальним фільмом в Україні минулого року, зібравши 500 тисяч грн тільки за перший вікенд прокату.

Це перший український фільм, який отримав «Оскар». Стрічка вже перемогла у номінації «Найкращий документальний фільм» британської кінопремії BAFTA. А Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за «видатні режисерські досягнення в документальному кіно».

Фото з відкритих джерел та Просвіта.Тернопіль

Вибір читачів за тиждень

Відео