Ілона Хомів

У Тернополі близько 80 випускників намалювали спільну картину, яку подарували своєму ліцею (фото)

Картина прикрашатиме стіни ліцею, як пам’ять про шкільне життя випускників 2024-го року 

Спільну картину з нагоди закінчення школи написали випускники Тернопільського академічного ліцею “Українська гімназія” ім. І. Франка. Допомагали їм у цьому представники артстудії художника Рустама Давлетова. Картину учні подарували ліцею на пам’ять про їхнє шкільне життя. 

До нас звернулися представники батьківського комітету з проханням допомогти у створенні картини, і ми не вагаючись погодились. Спільними зусиллями ми створили чудову картину, яка згодом буде прикрашати стіни ліцею.  Малюнок ми обирали з моєю помічницею та вирішили, щоб кожен зробив свій внесок у створенні, – розповів Терену художник Рустам Давлетов.

Над створенням картини працювали близько 80 випускників. На це пішло півтори години. Учні по черзі підходили та зображали на полотні декілька кольорових кульок, щоб у кінці вийшла стилізована квітка. 

Перші учні, які брались до роботи, поводились трішки розгублено. Але наступні вже знали, що робити та насолоджувались процесом. Ми допомагали тільки з вибором фарб, щоб зображення гармонійно поєднувалося, – додає художник.

З часом ця картина стане яскравим спогадам для випускників, які долучились до її створення, та буде пам'яткою про безтурботні шкільні роки. 

Читайте також: Із сукнями, зачісками та костюмами, але без гучних вечірок: як планують провести випускні вечори у Тернополі

Тернопільський художник намалював райський куточок на стінах свого будинку. 

Фото з фейсбук-сторінки “Арт-студії Д.Р”

Вибір читачів за тиждень

Відео