Ростислав Фук

Двох тернополян підозрюють у переправленні ухилянтів за кордон (фото)

Правоохоронці встановили, що підозрювані підшукували ухилянтів та за 7 000 євро обіцяли допомогти їм виїхати до Румунії

У поле зору тернопільських правоохоронців потрапили чоловік та жінка, які займалися переправленням чоловіків призовного віку через державний кордон. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Із залученням працівників Департаменту військової контррозвідки СБУ поліцейським вдалося припинити їх незаконний бізнес.

Правоохоронці встановили, що підозрювані підшукували охочих уникнути мобілізації та за 7 000 євро обіцяли допомогти їм виїхати до Румунії через один із пунктів пропусків Буковини. Ухилянтів спільники запевняли, що мають знайомства на митниці та у прикордонній службі, а тому проблем із перетином кордону у них не виникне.

Правоохоронці встановили, що підозрювані підшукували ухилянтів та за 7 000 євро обіцяли допомогти їм виїхати до Румунії

За місцем проживання фігурантів та у їх автомобілях санкціоновані обшуки. У результаті виявили і вилучили майже 150 000 гривень та 20 000 іноземної валюти, копії документів на різних осіб.

Наразі чоловікові та жінці слідчі поліції оголосили про підозру за частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони у Західному регіоні.

Читайте також: На Тернопільщині затримали ексслужбовця військкомату на хабарі 

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео