Орест Сарматський

У Тернополі для вимушено переміщених осіб облаштували «Стежку здоров’я»

В обласному центрі сприяють психологічному розвантаженню тим, хто потерпів від війни

Релаксаційно-екологічну «Стежку здоров’я» облаштували в Тернополі для тих, хто прибуває із гарячих точок.

Про це кореспонденту «Терену» розповів директор Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Іван Герц.

- Багато хто з внутрішньо переміщених осіб залишається у Тернополі цілими родинами, з дітьми, часто у стресовому стані. Саме для таких категорій вирішили надати психолого-педагогічну допомогу. Йдеться про використанням енергетичних властивостей природного середовища, яке б, бодай трохи відновило психологічне, фізичне здоров’я та хронічну втому через екстремальні умови воєнного стану, - розповів Іван Герц.

За його словами, «Стежка здоров’я», яку проклали у в екологічному центрі, передбачає проведення так званої «дерево терапії» - відновлення втраченої енергетичної рівноваги та анімалотерапії - спілкування з тваринами.

- Облаштували шість різноманітних цікавих зупинок, кожна з яких, по своєму, психологічно розслабляє. Це – перебування у нашому дендропарку, відвідини рокарію – невеличкого ландшафтного парку, зимового саду, куточку живої природи, акваріумного клубу та духовно-естетична зупинка з оглядом виробів народної творчості», -додав керівник екоцентру.

Фото: Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

Вибір читачів за тиждень

Відео