У Тернополі — медитація у дереві американського скульптора

11

Тернополян запрошують у Бункермуз оглянути пласкі скульптури з дерева! Сьогодні, 23 вересня, о 19:00 відкриється виставка робіт американського скульптора Ліланда Беті «Плин».

Ліланд народився у Техасі, він багато мандрує, зокрема, Україною. Останнім часом мешкає у Тернополі, де минулоріч представив у галереї «Бункермуз» проект «Що кажуть дерева?»

Серія робіт «Плин» продовжує шукання краси у свободі від канонів та свободі творення. Матеріал, із яким працює Ліланд, залишається незмінним — дерево. Цього разу митець творить нові форми на поверхні великоформатної дерев’яної плити. Користуючись бензопилкою та інструментами для різьблення, створює об’єкти, де поєднані елементи малюнку та скульптури.

2
2

4
4

3
3

— Мене більше привабив власне процес вирізання на дерев’яній плиті: те, як різне заглиблення у неї дає різний колір, як з’являється фактура, як оголюється текстура дерева. Спочатку роботи були досить ілюстративними, але ставали все більш і більш абстрактними. Я почав фокусуватися на моменті створення — робота з деревом це своєрідна медитація. І я почав повністю віддаватися процесові — творячи, ігнорувати форму, композицію, не планувати роботу наперед. Я припинив шукати ідею, композицію, форму (і ці пошуки свободи тривали досить довго — це тільки звучить просто). Над цією серією я працював близько п’яти місяців.

Триватиме виставка два тижні. Вхід вільний.

Вибір читачів за тиждень

Відео