Ростислав Фук

У Тернополі на вулиці Галицькій триває будівництво дощового колектора (фото)

На даний час на об’єкті ведуться активні земляні роботи, які заплановано завершити цього року

З метою покращення навколишнього техногенного середовища та відведення дощових і талих вод з території житлових районів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон № 6», «Північний», у Тернополі на вул. Галицькій триває будівництво дощового колектора. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

На даний час на об’єкті ведуться активні земляні роботи, які заплановано завершити цього року.

Працівники наразі заливають монолітний лоток шириною 4,20 м. Після досягнення міцності бетону (орієнтовно 21 день), тут проводитимуться роботи з перекриття лотка збірними плитами та влаштування зверху зелених зон.

Загальна протяжність колектора - понад 740 м, він буде проходити від перехрестя біля «6-го магазину» на вул. Збаразькій до вул. Енергетичної.

Водночас буде збудований необхідний компенсатор, тож підтоплення вул. Галицької, вул. Євгена Коновальця та території біля магазину «Універсам» буде вирішено. Наступним етапом буде виведення талих і стічних вод по новому колектору через вул. Соломії Крушельницької, який буде спрямовувати їх до Тернопільського ставу, – йдеться в повідомленні.

Важливим є той факт, що талі води не будуть затоплювати каналізаційні та насосні станції. Відповідно нечистоти не будуть попадати в став, а відходитимуть по окремому колектору, де будуть належним чином очищатися і перероблятися.

Нагадаємо, 2 липня під час дощу вже вкотре затопило Тернопіль. Машини ледь не плавали, а пішоходи не могли перейти дорогу у Центрі, на вул. Збаразькій, Миру, в районі Центрального ринку, на вулицях Галицькій, Коновальця та Злуки. 

Окрім будівництва самого дощового колектора, поруч на вул. Галицькій збудовано і нову дорогу, яка після завершення усіх робіт стане паралельною до дороги на вул. Збаразькій, що дозволить розвантажити транспортний потік на даній вулиці.

Цьогоріч нову проїжджу частину облаштовано до вул. Енергетичної далі з виїздом на кільце до проспекту Злуки. Згодом заплановано продовження будівництва дороги аж до вул. Євгена Коновальця.

Читайте також: Повалило дерева, підтопило двори: негода наробила шкоди на Тернопільщині

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео