У Тернополі найдовший аераційний фонтан працюватиме майже до опівночі

1535366813-2196

Враховуючи надзвичайну ситуацію у Тернополі, яка склалася із загибеллю риби у міських водоймах та цвітінням водоростей, спеціалісти порадили продовжити роботу аераційного фонтану. Мовляв, так він насичуватиме воду киснем якомога довше.

Нагадаємо, днями у водоймах тернопільського «Топільче» знайшли більше тисячі загиблої риби та скаржились на жахливий сморід. У зв’язку з надзвичайною ситуацією фахівці не радять купатись у водоймах. Цвітіння водоростей та загибель риби пояснюють низьким рівнем кисню.

– Оскільки ці водойми є уже застарілими, як і Тернопільський став,  вони не можуть самоочищуватися, і при високих температурах повітря тут починається цвітіння водоростей, – пояснює начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. – На жаль, така тенденція зараз спостерігається у всьому світі та не лише у прісних водоймах, а й в морях.

Комісія екологів та фахівців вирішили подати заявку на виділення коштів, щоб впровадити сучасні технології для очистки екосистеми Тернопільського ставу. Поки фахівці вирішили збільшити час роботи фонтану до 23:00 год, зазначають на сайті міськради.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео