Тамара Коблик

У Тернополі новонародженим подарували перші вишиті костюми

Бажаємо, нехай усі наші діти будуть здоровими та зростають у мирній країні

Традиційно, у третій четвер травня, Україна та увесь світ відзначає Всесвітній  день вишиванки – свято, яке прославляє давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Під час святкування не забули у місті й про найменших тернополян. У пологовому відділенні міської лікарні №2 відбулася акція «Народжені у вишиванці», під час якої міський голова Сергій Надал вручив батькам немовлят символічні подарунки – вишивані дитячі сукні та сорочки.

Щороку традиційно у свято вишиванки проводимо акцію «Народжені у вишиванці». Мета цього заходу, щоб кожне немовля, яке народилася напередодні, отримало свою першу вишиванку. Адже вишиванка – це наша історія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу, –  йдеться у повідомленні. – Вишиванка увібрала у себе християнські цінності, материнську любов, є символом  захисту та добробуту. Бажаємо, нехай усі наші діти будуть здоровими та зростають у мирній країні. Якнайшвидшої перемоги нам усім! Слава Україні.

Дивіться також: У Тернополі пасажири у вишиванках безкоштовно їздили у маршрутках і тролейбусах (відео)

Вибір читачів за тиждень

Відео