Тамара Коблик

З початку цього року тернопільські поліцейські розшукали 63 дитини

Усіх неповнолітніх правоохоронці повернули батькам чи законним опікунам протягом доби

Як розповів начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Петро Тихович, за січень-квітень до правоохоронців надійшло 58 повідомлень щодо зникнення 63 дітей. Поліціянти оперативно реагували на кожне звернення та впродовж доби встановлювали місцезнаходження усіх неповнолітніх. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У таких надзвичайних ситуаціях важливо, щоб батьки чи родичі зниклих дітей не зволікали, а одразу звертались до поліції. Це дасть можливість швидко з’ясувати всі подробиці та залучити до пошуку додаткові технічні засоби. Ми звертаємося до батьків з проханням уважніше ставитися до своїх дітей, не залишати їх на тривалий час без нагляду, більше спілкуватися з ними, цікавитися їхнім дозвіллям та колом знайомств. А, якщо дитина вчасно не повернулася додому і ви маєте підстави для хвилювання – не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102», - зазначив правоохоронець.

Водночас поліціянти попереджують батьків про адміністративну та кримінальну відповідальність за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео