Тамара Коблик

У Тернополі перевіряють, чи об'єктивно нараховують оплату за воду

До роботи робочої групи залучатимуть і споживачів

Розпорядженням міського голови створено робочу групу з метою перевірки об’єктивності нарахування за послуги централізованого водопостачання. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Відповідне розпорядження прийнято реагуючи на скарги споживачів щодо різниці показників комерційних та розподільчих вузлів обліку, мінімізації втрат на внутрішньобудинкових системах водопостачання, перевірки технічного стану внутрішньобудинкових систем водопостачання.

До складу комісії увійшли працівники управління житлово-комунального господарства міської ради, фахівці КП «Тернопільводоканал», представник НКРЕКП у Тернопільській області, голови ОСББ, управителі житлового фонду.

Окрім того, до роботи робочої групи залучатимуться і споживачі.

Так, за результатами роботи робочої групи будуть оформлені відповідні акти перевірок, про що інформуватимуть споживачів.

Нагадаємо, з січня 2023 року в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), обіцяли підняти тариф за 1 м3 води до 44,46 грн, а з липня ціна мала підскочити ще майже на 7 грн і вартувати 51,38 грн. Проте 27 грудня постанову скасували, тож тернополяни поки платитимуть за старими тарифами - 36,696 грн за 1 м3.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео